Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2015 15:05 - На сестра ми
Автор: rumzza Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1602 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 26.06.2015 15:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
             Хей, бръмбар! В последно време ме тревожеше въпроса "ти коя си".. Опитвам се да пазя равновесие, докато се лутам из непознатото и търся същността ти. Изгледах те, а познавам ли те? Независимо от всичко, съм длъжна да ти споделя някои неща.

            Растеш, хубавееш, поумняваш - превръщаш се от дете в дама. Съветвам те да спреш да бързаш, за да не се спънеш и паднеш. Крачи смело, но бавно и уверено. Гледай си в краката, но не позволявай короната да падне. Животът не е лесен, не е и труден, а е такъв, какъвто си го направиш. Всичко е в твои ръце. Бъдещето ти, зависи от действията ти. Не забравяй съвета на баба, винаги да се държиш, сякаш някой те наблюдава. Не знаеш в кой момент прожекторът ще те освети, бъди представителна.

            Бъди добра. Не веднъж сме се убеждавали, че всичко се връща, рано или късно - и злото, и доброто. Не обръщай внимание на провокаторите - винаги ще има хора, които ще искат да ти навредят. Не се впрягай, и това ще мине. Обещавам ти! Когато глупостта на хората те застигне и засегне, страдай тихичко, не показвай никому, че изпитваш болка, за да не понесеш удари по слабото място. Дръж се, и това ще мине!

            Когато те разочароват, се усамоти и хубаво си помисли, дали си струва. Знам, че ти пука и не ти е безразлично. Имаш два варианта - да продължиш напред и да загърбиш това, което те прави нещастна или да останеш и да се бориш. Извади един лист /може и мислено/ и отбележи положителните и отрицателните страни. Така лесно ще прецениш, дали си струва. Ако много ти се иска да не го захвърляш, не спирай да търсиш положителните качества. Преструктурирай, моделирай негативното, грозното, това което не харесваш. Не забравяй едно - ти си най-важна, старай се да не загубиш себе си, докато се стремиш да осигуриш щастлив живот на някой друг. Не прави моите грешки!  Хората наричат грешките уроци. Но нека бъдем реалисти - това само смекчава нещата, и то - временно. Учиш се, но страдаш - много! Болката не ти я препоръчвам! Не е приятно да страдаш, за каквото и да си научил.. Бъди разумна!

            Понякога е по-добре да бъдеш сама, защото хората са лоши и имат много лица. Те избират кое да ти покажат, според това как си ги предразположила. Бъди умна и винаги виждай повече, отколкото ти показват. Подбирай обкръжението си. Приятел не можеш да бъдеш с всеки, защото малко хора притежават качества, да ти бъдат приятел. Отбягвай тези, които имат нужда от теб, от време на време. За тяхизобщо - нямай време. Няма смисъл. Недей да се доверяваш, защото всичко споделено, може да се използва срещу теб - отнася се и за чувствата!

            Животът е един! Извличай само най-доброто! Научи се да виждаш на сивото - красивото. Позволи на въображението ти да гради мечти, а след това и бъдеще. Светът е прекрасно място. Не е голям, но има място и реализация за всеки. Не се страхувай да мечтаеш и не се обиждай, ако те наричат мечтателка - не е обидно. Свободно и спокойно се извисявай в идеите си. Не спирай да опитваш, да се бориш и да учиш. Полагай усилия и не чакай чужда одобрение за работата ти, тъй като не всяка оценка е компетентна - никога не забравяй това. Изборът е твой, какъв да бъде мирогледът ти. Щастието е навсякъде около теб. То е в тревичката свежа и зелена или в слънцето,  което раздава топлина на всеки без да заслужава или в любима дреха или лак за нокти. Щастието може да бъде усмивка, аромат, спомен. Може да бъде дори сутрин или пухкав облак. Щастието има безброй форми и цветове. Няма как да го узнаеш, ако не повярваш, че щастието е в нагласата - в твоята нагласа. Няма ограничения. Няма забрани.. Всъщност, има - за някои неща си подсъдима. Ще се повторя - бъди разумна!

            Не позволявай хорското мнение и слуховете да те сломят. Стой над нещата. Знай си цената. Бъди уверена и силна. Усмихвай се и не допускай близо до теб индивиди, които не онемяват при смеха ти.

            Имай вяра! Вярвай в себе си. Това е първата стъпка към създаване науверения ти профил. Вярвай, че можеш, че си добра във всичко, че заслужаваш всичко! Никой не би посмял да ти се опълчи и да застане срещу теб. Независимо дали си само прашинка във Вселената, бъди непоклатима. Дръж се! Аз вярвам в теб и не се съмнявам, че ще се справиш с всяко предизвикателство. Ако не можеш сама, аз ще бъда до теб. За това са сестрите! Заедно можем всичко! Няма да позволя, с изпитанията да се справяш сама. Докато съм жива, ще поемам ударите, защото никой не обичам повече от теб.

            Бъди здрава, щастлива и добра! Най-доброто предстои!

           

            Честит рожден ден!

Кака



Тагове:   рожден ден,   щастие,   вяра,   сестри,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. joysii - Прекрасен постинг! Написан инт...
27.06.2015 11:49
Прекрасен постинг! Написан интелигентно с ум и обич.
цитирай
2. joysii - Но защо тук липсват коментари, м...
27.06.2015 11:52
Но защо тук липсват коментари, малко са и прочитите! Какви тъпотии ни се навират в очите от Първа, а стойностни текстчета като това тук, не се радват на блогово внимание??
цитирай
3. rumzza - -
27.06.2015 13:06
Благодаря Ви ! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rumzza
Категория: Лични дневници
Прочетен: 223297
Постинги: 186
Коментари: 41
Гласове: 182
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031